"Το απαράμιλλο ενδιαφέρον για τους απόμαχους της εργασίας,έδωσε το έναυσμα της δημιουργίας αυτής της μικρής σελίδας στο διαδίκτυο. Σκοπός της προσπάθειάς μας είναι: Να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης των συνταξιούχων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Νομού Κοζάνης, των Νομικών Προσώπων και των επιχειρήσεων τους, σε συνταξιοδοτικά και άλλα θέματα που τους ενδιαφέρουν" Καλή περιήγηση!

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Σ.Υ.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                        Λαμία 17-2-2023     
ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ                                                    ΠΡΟΣ: Σωματεία- μέλη
(Π.Ο.Σ.Υ.Τ.Α.)

                                                                                              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο κ.Πρωθυπουργός  είχε δεσμευτεί προεκλογικά (το έτος 2019) την κατάργηση του αντιασφαλιστικού Νόμου Κατρούγκαλου, αλλά δεν το έπραξε και διατήρησε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις.

Η Κυβέρνηση στέρησε για άλλη μία φορά σε 1,2 εκατ. συνταξιούχους την αύξηση 7,75%, κάνοντας κάκιστη εφαρμογή του μέτρου της προσωπικής διαφοράς.

Για να περιορισθούν οι αντιδράσεις των συνταξιούχων ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μοιράζει, πριν τις προσεχείς εκλογές, επιδόματα των 200 – 300 ευρώ, όταν οι συνταξιούχοι χάνουν ποσά κοντά ή ακόμα και πάνω από τα 1.000 ευρώ ετησίως.

Προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων, που δεν πήραν αύξηση, προσφεύγει σε επιδοματικές παροχές για να δείξει την δήθεν συμπόνια του στους συνταξιούχους και να εκμαιεύσει ψήφους.   

Είναι η ώρα για καθαρές λύσεις:

·                  ΟΧΙ στις πολιτικές των επιδομάτων.

·                  Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

·                  Να αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου/Βρούτση σε ότι αφορά στους συντελεστές αναπλήρωσης, δηλαδή να ενισχυθεί η ανταποδοτική σύνταξη και να αντιμετωπιστούν οι αδικίες που δημιούργησαν.

·                  Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.

·                  Να παρθούν δραστικά μέτρα προστασίας από την παρατεταμένη ενεργειακή κρίση και την ανελέητη ακρίβεια, που ανατροφοδοτούνται από τις κυβερνητικές  πολιτικές.

 Η Κυβέρνηση και ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβουν ότι σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία, δεν χωρούν εξαιρέσεις, όλοι πρέπει να ευημερούν.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.ΣΥ.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ηλίας Λευκαδίτης                                                    Σωτήρης Σουλούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Τ.Α. - ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ                                               ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Π.Ο.Σ.-Ο.Τ....