"Το απαράμιλλο ενδιαφέρον για τους απόμαχους της εργασίας,έδωσε το έναυσμα της δημιουργίας αυτής της μικρής σελίδας στο διαδίκτυο. Σκοπός της προσπάθειάς μας είναι: Να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης των συνταξιούχων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Νομού Κοζάνης, των Νομικών Προσώπων και των επιχειρήσεων τους, σε συνταξιοδοτικά και άλλα θέματα που τους ενδιαφέρουν" Καλή περιήγηση!

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΠΟΣΥΤΑ ) ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΙΣ 26-27/9/2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Π.Ο.Σ.Υ.Τ.Α.)
                                                                                 ΠΡΟΣ: Μέλη-Σωματεία
                                                                                               της ΠΟΣΥΤΑ


            

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Υ.Τ.Α.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΑΠΟ 26 ΕΩΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Σας στέλνουμε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ της Ομοσπονδίας για το χρονικό διάστημα μέχρι το ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο που θα καθορισθεί από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Το Πρόγραμμα Δράσης ψηφίστηκε στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα από τις 26 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 και είναι αποτέλεσμα διαλόγου και προτάσεων του συνόλου των Συνταξιούχων των Ο.Τ.Α.
Αναλυτικά το Πρόγραμμα Δράσης της Ομοσπονδίας σε συνδυασμό με την πολιτική συνδικαλιστική εισήγηση έχει ως εξής:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Αφετηρία της δράσης μας για την περίοδο 2022-2023 ήταν οι αποφάσεις της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης στις 30-6-2022 στη Λάρισα: βάσει των οποίων δραστηριοποιήθηκε η Ομοσπονδία.
Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Σ.Υ.Τ.Α. πραγματοποιείται σε μια χρονική περίοδο όπου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερου δόγματος πολιτικές, «ξυπνά» μνήμες της σκληρής μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόστηκαν στην χώρα τα προηγούμενα χρόνια.
Οι διεθνείς εξελίξεις, προκαλούν ένα άκρως δυσμενές κλίμα, με την Ελληνική κυβέρνηση όχι απλά να στέκεται κατώτερη των περιστάσεων, αλλά αντί ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, να νομιμοποιεί την ασυδοσία του κεφαλαίου και να επιχειρεί να επιβάλει ακόμη πιο σκληρά μέτρα, σε βάρος των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας δίδοντας τη χαριστική βολή.
Οι επιθέσεις εις βάρος των συνταξιούχων με την κατάργηση Συνταγματικά κατοχυρωμένων δημοκρατικών δικαιωμάτων, όπως η απεργία, η ελεύθερη και ανεμπόδιστη συνδικαλιστική έκφραση, η συνεχιζόμενη «φορολογική καταιγίδα, η βία και η ακραία καταστολή ως μέτρο τάξης και φίμωσης σε κάθε φωνή αντίδρασης, ήταν δείγματα γραφής των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι σήμερα.
Με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό Νόμο (Ν.1264/1982) επιδιώκουν να βάλουν τους συνταξιουχικούς αγώνες στο γύψο και να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα.
Οι αλλεπάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στόχο έχουν να μετατραπεί όλη η Ελλάδα σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη (Ε.Ο.Ζ.) προσφιλών επιχειρηματικών ομίλων.
Ο μόνος πυρήνας ανάσχεσης και μη εφαρμογής των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών είναι η σθεναρή και δυναμική γραμμή άμυνας του συνταξιουχικού κινήματος και ολόκληρου του ελληνικού λαού.
Απέναντι σε όλες αυτές τις κατευθυνόμενες πολιτικές και τακτικές που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με την αντίσταση που πρόβαλλαν οι συνταξιούχοι, όλα τα προηγούμενα χρόνια, κατάφεραν να ανακόψουν την εφαρμογή τους στην πράξη και να ανατρέψουν πολλά απ΄ τα σχέδιά τους.
«Μονόδρομος» λοιπόν είναι η συνέχιση των αγώνων και να μην υπάρξει καμία υπαναχώρηση στα επερχόμενα αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά σχέδιά τους και για να αποκατασταθούν άμεσα οι αδικίες σε κάθε κοινωνική ομάδα. Το συνταξιουχικό κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να προτάξει τις δυνάμεις του ενωμένες και συσπειρωμένες στην ακύρωση αυτών των ακραίων και εφιαλτικών πολιτικών. Ο συνεχής και καθημερινός αγώνας σε όλα τα επίπεδα, με μαζική συμμετοχή όλων των συνταξιούχων, ενάντια στην εφαρμογή της άδικης και αδιέξοδης πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα μας, μπορεί να φέρει την ανατροπή και την κατάργηση των πολιτικών που οδηγούν στην εξαθλίωση.
Μέσα από τις εργασίες της Γενικής μας Συνέλευσης, θα πρέπει να συνδιαμορφωθεί το πλαίσιο της αγωνιστικής μας δράσης, ώστε με τις καλύτερες προϋποθέσεις να αποκαταστήσουμε όλες τις ανατροπές που έγιναν στα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.
Γι΄ αυτό, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι συνταξιούχοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα πιο κάτω:

1. Την αποκατάσταση των μεγάλων απωλειών στις κύριες, Επικουρικές Συντάξεις και στο Εφάπαξ. Αυξήσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς, (κατώτερη βασική σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384, που είναι σήμερα) και να επανέλθει το εφάπαξ στην προτέρα κατάσταση των μνημονιακών περικοπών.

2. Την απόδοση σ’ όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα αναδρομικά από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στα δώρα. ( Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, μόνο όσοι είχαν ασκήσει αγωγές μέχρι τον Ιούλιο του 2020 δικαιούνται αναδρομικά δώρα και τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων. Πρόκειται περίπου για 350.000 συνταξιούχους, ενώ η πλειονότητα – περίπου 1.300.000 συνταξιούχοι – έχουν απωλέσει το δικαίωμα της επιστροφής των περικοπών. - Η απόφαση αφορά αναδρομικά δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας) και μειώσεις επικουρικών συντάξεων που αφορούν το ενδεκάμηνο Ιούνιος 2015 έως Μάιος 2016).

3. Την επαναφορά του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

4. Την Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

5. Την Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών έκδοσης των συντάξεων για να απονέμονται οι συντάξεις (κύριες , επικουρικές) άμεσα .

6. Την υπεράσπιση του Δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος Δημόσιας Υγείας. Άμεση και γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους. ΔΗΜΟΣΙΑ, δωρεάν, ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για το σύνολο των συνταξιούχων. Να σταματήσει και να ανακληθεί κάθε Νομοθετική πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

7. Κατάργηση της συμμετοχής των συνταξιούχων στα φάρμακα.

8. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 15%.

9. Την άμεση Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

10. Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που από έκτακτος μνημονιακός προσωρινός φόρος στα ακίνητα, έγινε μόνιμος και γονατίζει χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα.

11. Να παρθούν μέτρα προστασίας από την παρατεταμένη ενεργειακή κρίση και την ανελέητη ακρίβεια.

12. Να καταργηθεί η αντεργατική-αντιλαϊκή-αντιασφαλιστική νομοθεσία, που θεσμοθετήθηκε και εφαρμόστηκε κατά την περίοδο των μνημονίων μέχρι σήμερα.

13. Να αποδοθούν άμεσα οι οφειλόμενες από τον ΕΦΚΑ εισφορές κατά 0,20 ευρώ το μήνα που παρακρατείτε από τους συνταξιούχους με την συναίνεσή τους, για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Με αυτές τις βασικές θέσεις και προϋποθέσεις διαμορφώνουμε το πλαίσιο δράσης του κλάδου μας.
Το συνταξιουχικό κίνημα πρέπει να αναδιατάξει τις δυνάμεις του και να οργανωθεί. Είναι υποχρέωση όλων μας. Μόνο με τη συνέχιση και την ένταση του αγώνα μας, μαζικά, ενωτικά και διεκδικητικά θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε, να προστατεύσουμε, να αποτρέψουμε και να διευρύνουμε τα θεσμικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας.
Μόνο τότε θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε στην πράξη αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μας επιβάλουν οι κυβερνήσεις και θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε αλλά και να διευρύνουμε τις κοινωνικές κατακτήσεις, τα Δημόσια αγαθά και το Κοινωνικό κράτος. Άλλωστε, η ιστορική διαδρομή του συνταξιουχικού κινήματος έχει δείξει ότι όταν διεκδικεί κανείς έχει κατακτήσεις και νίκες.



Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης του Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ο.Σ.Υ.Τ.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Τ.Α. - ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ                                               ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Π.Ο.Σ.-Ο.Τ....